Τελικός Γύρος

Τελικός Γύρος

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού θα ανακοινωθεί όταν καθοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής των πανελλήνιων εξετάσεων. Βασικός στόχος της διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι να περιορίσουμε, όσο είναι δυνατό, την πίεση στα παιδιά της Γ’ Λυκείου αποφεύγοντας τη διεξαγωγή του τελικού λίγο πριν τις πανελλήνιες.

Βάσει των αποτελεσμάτων του περιφερειακού γύρου, στον τελικό γύρο θα προκριθούν 50 μαθητές και μαθήτριες και περιλαμβάνει γραπτό και προφορικό μέρος. Μετά την αξιολόγηση του γραπτού μέρους, οι 10 μαθητές και μαθήτριες με την υψηλότερη βαθμολογία προκρίνονται στην προφορική εξέταση ενώπιον επιτροπής διαπρεπών κριτών. Ο τελικός διαρκεί μια μέρα και, αναλόγως των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19, περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις. Ο τελικός θα καλυφθεί από μέσα ενημέρωσης.

Δομή της εξέτασης στον τελικό

Η δομή, το περιεχόμενο και ο τρόπος της εξέτασης θα καθοριστούν από τις προϋποθέσεις λειτουργίας των σχολείων και των σχετικών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Στο γραπτό και το προφορικό μέρος, έμφαση δίνεται στην ικανότητα των συμμετεχόντων να επεξεργαστούν ανεξάρτητα οικονομικά ζητήματα και να εξαγάγουν συμπεράσματα αντλώντας από τις γνώσεις τους για οικονομικές έννοιες και αρχές. Το υλικό μελέτης παραμένει το ίδιο με τους προηγούμενους γύρους.

‘Επαθλα

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του τελικού γύρου θα βραβευθούν με τα εξής έπαθλα:

Πρώτο βραβείο: 3000 ευρώ. 

Δεύτερο βραβείο: 1500 ευρώ 

Τρίτο βραβείο: 500 ευρώ.  

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία διάκρισης.  

Συμμετοχή στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα

Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.