Τελικός Γύρος

Τελικός Γύρος

Βάσει των αποτελεσμάτων του περιφερειακού γύρου, οι 50 μαθητές και μαθήτριες με τα καλύτερα αποτελέσματα από όλη την Ελλάδα προκρίνονται στον τελικό. Ο τελικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα και περιλαμβάνει γραπτό και προφορικό μέρος. Μετά την αξιολόγηση του γραπτού μέρους, οι 10 μαθητές και μαθήτριες με την υψηλότερη βαθμολογία προκρίνονται στην προφορική εξέταση ενώπιον επιτροπής διαπρεπών κριτών. Ο τελικός διαρκεί μια μέρα και, αναλόγως των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19, περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις. Ο τελικός θα καλυφθεί από μέσα ενημέρωσης. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα ακολουθήσει μια εορταστική βραδιά κατά τη οποία οι συμμετέχοντες και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους οργανωτές και τους διακεκριμένους καλεσμένους της Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Δομή της εξέτασης στον τελικό

Στο γραπτό και το προφορικό μέρος, έμφαση δίνεται στην ικανότητα των συμμετεχόντων να επεξεργαστούν ανεξάρτητα οικονομικά ζητήματα και να εξαγάγουν συμπεράσματα αντλώντας από τις γνώσεις τους για οικονομικές έννοιες και αρχές. Περισσότερα για το υλικό μελέτης

‘Επαθλα

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του τελικού γύρου θα βραβευθούν με τα εξής έπαθλα:

Πρώτο βραβείο: 3000 ευρώ. 

Δεύτερο βραβείο: 1500 ευρώ 

Τρίτο βραβείο: 500 ευρώ.  

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία διάκρισης.  

Συμμετοχή στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα

Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.