Τελικός Γύρος

Τελικός Γύρος

Ο Τελικός της 1 ης Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουλίου στα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο στη Βάρη Αττικής (Μαραθωνομάχων & 28ης Οκτωβρίου 11, 16672 - Χέρωμα Βάρης).

Διαγωνιστικό σκέλος

Οι 75 μαθητές και μαθήτριες που προκρίθηκαν από τον Περιφερειακό στον Τελικό γύρο της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας θα διαγωνιστούν αρχικά σε γραπτή εξέτασης διάρκειας 60 λεπτών. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να έχουν μαζί τους στυλό και αριθμομηχανή.

Κάθε γραπτό θα βαθμολογηθεί από 2 ανεξάρτητους εκπαιδευτικούς - συντονιστές και ο βαθμός της γραπτής εξέτασης θα διαμορφωθεί από τον μέσο όρο.

Στην συνέχεια οι μαθητές και μαθήτριες με τις 10 καλύτερες βαθμολογίες θα κληθούν σε προφορική εξέταση από την Εξεταστική Επιτροπή Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας. Ο τελικός βαθμός που θα αναδείξει και τους μεγάλους νικητές ή τις νικήτριες της 1 ης Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας θα διαμορφωθεί από τον μέσο όρο του βαθμού της γραπτής και της προφορικής εξέτασης σε κλίμακα 0-100.

Στην τελετή απονομής, που θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού σκέλους, οι συμμετέχοντες θα λάβουν τις διακρίσεις τους από εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Εξεταστική Επιτροπή

Προετοιμασία για τις εξετάσεις του Τελικού

Το Υλικό Μελέτης παραμένει το ίδιο με τους 2 προηγούμενους γύρους, με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, ενώ την εβδομάδα 21-27 Ιουνίου θα αναρτηθούν τα ενδεικτικά θέματα του Τελικού.

Διοργάνωση Ημερίδας για την Οικονομική Εκπαίδευση στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Τελικού της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας θα πραγματοποιηθεί παράλληλα η Ημερίδα για την Οικονομική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει 4 πάνελ με διακεκριμένους οικονομολόγους και θεσμικούς παράγοντες της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Υγειονομικά μέτρα κατά του κορονοϊού

Η διεξαγωγή του Τελικού της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας θα διαδεχθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως αυτά ορίζονται από την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 36587 (ΦΕΚ Β’ 2476/10.06.21).  Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ισχύουσες προβλέψεις, προδιαγραφές και οδηγίες όλοι όσοι προσέλθουν στον χώρο διεξαγωγής του Τελικού της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας θα πρέπει να φορούν μάσκες, να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και να προσκομίσουν αρνητικό τεστ.

Οι παραπάνω διατάξεις ισχύουν έως την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 και είναι πολύ πιθανή η επικαιροποίηση. Αυτές οι αλλαγές στα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα από την Πολιτεία είναι δυνατό να επηρεάσουν τις μέχρι τώρα προβλέψεις, προδιαγραφές και οδηγίες σχετικά με την διεξαγωγή του Τελικού της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας, και την παρουσία σας στον χώρο.

Παρακολούθηση του Τελικού της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας και της Ημερίδας για την Οικονομική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Για την διαδικτυακή ή την δια ζώσης (εάν επιτραπεί βάσει των παραπάνω υγειονομικών συνθηκών και περιορισμών) παρακολούθηση του Τελικού της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας και της Ημερίδας για την Οικονομική Εκπαίδευση στην Ελλάδα θα πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα εγγραφής.

Εδώ θα βρείτε διαθέσιμο το πρόγραμμα του Τελικού της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας και της Ημερίδας για την Οικονομική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

‘Επαθλα

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του τελικού γύρου θα βραβευθούν με τα εξής έπαθλα:

Πρώτο βραβείο: 3000 ευρώ. 

Δεύτερο βραβείο: 1500 ευρώ 

Τρίτο βραβείο: 500 ευρώ.  

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί τιμητική διάκρισης.  

Συμμετοχή στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα

Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.