Οδηγίες για συντονιστές

Οδηγίες για συντονιστές

Ο σχολικός γύρος της Οικονομικής Ολυμπιάδας διεξάγεται στις εγκαταστάσεις των συμμετεχόντων σχολείων υπό την καθοδήγηση καθηγητών-συντονιστών. Μπορείτε να γίνετε συντονιστής εγγραφόμενος στην ιστοσελίδα μας. Στη συνέχεια, ο περιφερειακός γύρος διοργανώνεται από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Ο τελικός διοργανώνεται ομοίως από το ΚΕΦίΜ στην Αθήνα. Μετά τον σχολικό γύρο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθήσετε τις επιτυχίες των μαθητών σας. Η εξέταση στον σχολικό γύρο γίνεται διαδικτυακώς, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της Οικονομικής Ολυμπιάδας. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές του σχολείου ή τα δικά τους λάπτοπ ή ταμπλέτες, υπό την επίβλεψη πάντα του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι ο ίδιος για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ανεξαρτήτως σχολικής τάξης. Αυτός είναι και ο λόγος που από οργανωτικής άποψης είναι ευκολότερο να συμμετάσχει όλη η τάξη κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος. Τα θέματα του σχολικού γύρου διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις των μαθητών λυκείου.

Οδηγίες για την οργάνωση του σχολικού γύρου στο δικό σας σχολείο

Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για την ημερομηνία διεξαγωγής του περιφερειακού γύρου στην περιοχή σας. Οι περιφερειακοί γύροι θα διεξαχθούν κατά το διάστημα από τις 8 μέχρι τις 14 Μαρτίου 2021. Για κάθε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με τη διοργάνωση της Οικονομικής Ολυμπιάδας, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση eo.@kefim.org.